Sommerset West
De dag begon vroeg. Vandaag is onze laatste dag in Hermanus. Om 9 uur zou de boot vertrekken voor de "walvisjacht". De haven was slechts 5 minuten verwijderd van onze B & B. 'House on Westcliff 96'.Wij gingen dus lopend naar de boot. Net als gisteren waaide het nog steeds erg hard. Windkracht 6 tot 7 met witte schuimkoppen op de golven. De eerste bootverhuurder deelde ons mee dat hij niet zou uitvaren. Teveel wind. De andere twee twijfelden. Gezien de enorme golven en de harde wind hebben wij zelf besloten om niet de zee op te gaan. Een van de redenen was de mededeling van Feikje, mijn zus, die ooit in Harmanus ook walvissen van dichtbij wilde bekijken. Vanwege de harde wind besloot de schipper toen na een 3 kwartier varen, om terug te keren naar de haven. Dit risico wilden wij niet lopen.
Wij zijn dus teruggelopen naar onze B & B en hebben de sleutels van onze kamers ingeleverd. Wij besloten de kustroute te volgen naar onze volgende bestemming in Somerset West. In het dorpje Kleinmond is een korte tussenstop gemaakt.
In Betty's Bay is een tweede tussenstop gemaakt bij de pinguinkolonie. Er leven daar honderden pinguins bij Holbaaipunt. Veel van de pinguins hadden jongen. Ook huisden er veel aalscholvers. Vanaf dit punt is de kustroute verder gevolgd naar Go
rdonsbay. Vandaar uit was het nog slechts 20 km rijden naar Somerset West. Een schitterende route met prachtige vergezichten over de zee. Alle plaatsen liggen aan de grote Fals Bay. Het water van de zee kleurde hier azuurblauw. Langs deze route zagen wij ook de eerste bloeiende prothea's in het wild.
Rond drie uur arriveerden wij bij onze bestemming en werden welkom geheten door Tamara, de eigenaresse. Zij verwelkomde ons hartelijk. Zij en haar man Jan Rens runnen sinds een jaar deze B & B. Een jaar geleden zijn zij naar Zuid-Afrika geëmigreerd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Tamara nodigde ons direct uit voor een braai die zij vanavond voor de Nederlandse gasten wilde organiseren. Uiteraard accepteerden wij die uitnodiging.
Bij deze B & B was ook een klein zwembad aanwezig. Daar is meteen gebruik van gemaakt.
De kamers zijn keurig ingericht. Ze zijn niet al te groot. Nadat wij de koffers hadden uitgepakt, hebben wij ons in de prachtige tuin lekker kunnen ontspannen. Morgen ontmoeten wij een achternicht van Ernst in Stellenbosch. Wij hebben afgesproken bij "oom Sammie se winkel", de bekendste plak in heel Stellenbosch.